2019. június 11., kedd

Búcsú Buffalótól - gyermekneurológia



Az utolsó heteimet Buffaloban szintén a gyermekneurológián töltöttem, ahol a megszokott napirend mellett tovább tudtam mélyíteni a tudásomat, mind általános mind gyermekneurológiából. A gyakorlat alatt sok betegünk a NICU-n (=neonatal intensive care unit) állt kezelés alatt, így több lehetőségem is volt újszülötteket és koraszülötteket vizsgálni, aminek nagyon örültem, mert korábban ebben nem sikerült elegendő tapasztalatot szereztem. A csütörtöki konferenciákon, a héten felmerült érdekesebb esetek elméleti hátteréről, friss kutatásokból tartottunk előadásokat, ezek segítettek tovább fejleszteni az angol nyelven történő előadókészségünket. A gyakorlat legnagyobb tanulsága azonban az, hogy olyan orvosokkal találkoztam itt, akik mind szakmai felkészültségben, mind a betegekhez való hozzáállásban, a családokkal való kommunikáció és kapcsolattartásban olyan példát állítottak elém, amire egész hátralévő orvosi pályafutásom alatt fel fogok nézni. Ezért az élményért és tapasztalatért nagyon hálás vagyok, köszönöm a HMAA-nak és a szövetség minden munkatársának azt, hogy lehetővé tette nekem és teszi a következő generációk számára is ezeknek a tapasztalatoknak a megszerzését. Továbbá köszönöm a Campus Mundi ösztöndíjnak, hogy a programban történő részvételemet anyagi támogatással lehetővé tette.
A gyakorlati idő utáni szabadidőt igyekeztem a szabadban tölteni, hiszen májusban már az igazi tavasz is beköszöntött Buffaloban. A házak előtti kertek különféle színekben pompáztak mutatva ezzel a lakóinak jó ízlését.



Tavasz Buffaloban

 A jó időt kihasználva ellátogattunk a Canalside-ra, ahol egy kellemes séta mellett amerikai hadi hajókat, tengeralattjárókat és harci repülőket is megcsodálhattunk.




Séta a canalside-on

Tavasztól keddenként Food Truck Showra kerül sor, ahol a helyi étteremek street food választékát lehet megkóstolni, a jó hangulatot az élő zene garantálta, melyre némelyek táncra is perdültek. A helyi gasztronómia egyik központja a Hertel Avenue, melyen rengeteg étterem, söröző, kávézó, fagylaltozó található, melyeket mi már a teraszon ülve élvezhettünk.
Még áprilisban találtunk a lányokkal kedvező áron repülőjegyet Bostonba, így az egyik hétvégét, a legtörténelmibb amerikai városban tölthettük. Végig sétáltunk a Freedom Trail-en ami a Függetlenségi Háború helyszíneit követi végig. Másnap pedig nem hagyhattuk ki, hogy ellátogassunk a világ legjobb egyetemének a Harvardnak a campusára.



Boston, Old State House: A függetlenségi nyilatkozat felolvasásának helyszíne

Május végén a Memorial Day a fronton elesett amerikai katonáknak állít emléket, ilyenkor mindenki BBQ party-t tart, illetve hatalmas leárazások vannak a boltokban, így mi egyik ismerősünk segítségével ellátogattunk a Niagara Falls településen található outletbe, ahol szinte minden nagyobb amerikai és európai márka képviselteti magát, outlethez hű árakon.
            Az utolsó buffaloi hétvégén a vásárlás mellett a természetbe is kiszabadultunk. Ellátogattunk „túrázni” az Eternal Flame-hez, ami egy helyi látványosság, és körülbelül 20 perc kellemes erdei sétával megközelíthető.   A vízesés mögött, az egyik sziklából földgáz szabadul fel, ami annak ellenére ég, hogy előtte és mellette vízfátyolt képez a vízesés.



Az Eternal Flame

Elérkezett a búcsú pillanata a buffaloi életünktől, nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, rengeteget tanultam szakmailag, de főként látásmódban, mindezek mellett pedig olyan fantasztikus élmények értek melyekre egy életen át örömmel fogok visszatekinteni.  


Buffalot pedig stílusosan UB-s
 pulcsiban hagyom el


2019. június 4., Náray Annamária

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése