2019. január 30., szerda

„Bye bye Buffalo Streets, I'm gonna miss you where ever I go, I'm gonna eat these amazing wings again, Bye bye, Delaware Av, bye Négyek!”

 (a Sunrise Avenue slágere után szabadon, kezdjük hát el – fejezzük be...)


Az utolsó blogbejegyzésemet immár Budapestről pötyögöm, kótyagosan az ébrenlét-álomlét határon egy napja megrekedve. Túl az első rögtönzött élménybeszámolókon, kakaós csigán, a Buffalót szégyenbe hozó szibériai jégpáncélon épphogy nem politraumát elszenvedve, neurológia könyvet morcosan (és sajnos a közelgő vizsgám ellenére még túlontúl távolról) méregetve, linzert sütve és forralt bort kortyolgatva. Határozottan Otthon vagyok.
Ugyanakkor angolul kérek bocsánatot ha valakibe kómás zombiként belesétálok, átszámolom a forintot dollárra, a Netflix nem hoz már igazán lázba és a linzereim nagyon rútak a Dóriéhoz képest. Az itteni égősorról eszembe jut a pazarul feldíszített Delaware kuckónk – a szentimentális nosztalgia váltakozik a megnyugtató Itthonléttel.
Az utolsó hónapomban a szabadidőt túlzás nélkül, afféle vándorcigányként töltöttem a Buffalo-New York vonalon, szurkolva hogy a kompressziós zokni tényleg tegye a dolgát és ne én legyek az a „szegény lány a buszon, aki trombózist kapott”. Nem lettem, túléltem, hallelujah! (Mazoistáknak meleg szívvel ajánlom.) Összesen 5-ször tettem meg a könnyed 9 órás utat és hagytam magam elsodortatni az adventi NYC mesevilágával. Megérte, hiszen újabb több tízezernyi kalória foodporn formájában talált hálás gyomorra. A sushi és arepa (venezuelai csoda étek) mellett a baconos hamburgerekre sem untam rá és a komfortzónámból kilépve a well-done-t olykor már magabiztosan cseréltem mediumra. A desszertgyomorral rendelkező kiváltságos réteg tagjai talán nem kapnak a normális földlakókra jellemző hányingert a mályvacukros-forró csokiszószos-french toast elképzelésekor – azóta is csodálom, hogy nem ájultam el az élvezettől.



Gergővel sikerült eljutnunk egy eredeti new yorki kosárlabda meccsre és az Apácashowt megszégyenítő templomi gospelen is lelkesen táncoltunk széles vigyorral az arcunkon. Könyvmolykodhattam a híres Public Library kánaánjában, kiélhettem minden geekségemet a gamer barlangokban, retro arcade games kocsmában és mangákat is árusító képregény komplexumban. Legendás állatokat moziztam, máskor pedig Buffalóban vackoltuk be magunkat Jóbarátok maratont nézve.




A híres torontói hétvége Péter bácsival pedig messze-messze túlmutatott minden korábban hallott mendemondán – 3 napnyi feltöltődés, all inclusive ellátás és mesés társaság fogadott minket. Sosem fogom elfelejteni az esti beszélgetéseket, a galéria-otthonában rögtönzött kiváló tárlatvezetést, Péter bácsi lendületét és kedvességét, az almás pitét. Hálásan köszönjük a rengeteg törődést és történetet, ennél szebb lezárást nem is kívánhattunk volna az ittlétünknek.
A bohócorros majdnemdoktorok utolsó négyesben eltöltött buffaloi napjai is emlékezetesek maradtak, sikerült kedvenc házaspárunkat vendégül látnunk a már megérkezett újabb turnus lányaival egy magyaros vacsorára és az apartman átrendezése is sajátos csapatépítésnek bizonyult.  

Háromfogásos vacsora? Bízzák Ránk bizalommal! :)


"Véget ért a móka mára, zárul a Négyek mókatára.”

A szakmai oldal sem okozott csalódást, hiszen a gyerekneurológián töltött hónapom alatt rengetegszer kaptam lehetőséget önálló kutatómunkára, előadásokon való részvételre és saját, eseteket bemutató prezentációkra, journal clubos brainstormingra. Az ide forgó amerikai diákokkal minden nap kihasználtuk a közös ebédszüneteinket az interkulturális eszmecserékre és munka után párszor egy közös kávézással ventiláltunk a szívszorító csecsemő sorsokról amikkel nap mint nap szembetaláltuk magunkat. A rezidenseim maximálisan támogató légkört teremtettek, szívesen mutatták meg lépésről-lépésre a neurológiai betegvizsgálat sarkalatos pontjait gyerekek esetében és külön ügyeltek rá, hogy az itteni vizsgára is tudjunk készülni – naponta át is beszéltek velünk egy-egy fontosabb témát.



Nem győzöm eléggé megköszönni a HMAA-nak a lehetőséget hogy itt lehettem, a Campus Mundinak a támogatást, az itteni magyar barátainknak és segítőinknek pedig azt a végtelen mennyiségű törődést amit nap mint nap kaptunk tőlük. Magabiztosságot, szakmai tudást és egy álomszerű negyedévet kaptam Karácsonyra a gyakorlattól – köszönöm szépen.
Hopefully, once it will be continued…

2018.12.18.
Árkus Vanessza

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése