2015. november 19., csütörtök

Last month...


Utolsó gyakorlatomat a nőgyógyászati onkológia osztályán töltöttem. Időm nagy részében a műtőben voltam, ahol lehetőségem volt sok beavatkozáson bemosakodni, Dr. L. mellett rengeteget lehetett tanulni és asszisztálni. Érdekes volt látni, hogy a nőgyógyászati profilú műtétek mellett időnként Dr. L. végzett hernia és kisebb gasztrointesztinális műtéteket is amennyiben az éppen nőgyógyászati indikációval műtött beteg ilyen jellegű problémával is rendelkezett. Egy jó tanács a leendő hallgatóknak: ha proaktívak vagytok, szinte bármit ki lehet próbálni, gyakorolni! :)

Az osztályon töltött idő alatt volt lehetőségem részt venni 2 nagyobb légvételű helyi konferencia megbeszélésén. Ezen felül minden héten volt osztályos kutatásokkal kapcsolatos találkozó, konzultáció az új informatikai rendszer bevezetéséről és egy multidiszciplináris megbeszélés patológusokkal, onkológusokkal és radiológusokkal. Amikor pedig nem megbeszélésen voltunk, részt vehettem a járóbeteg ellátásban is. Itt főleg általános nőgyógyászati betegvizsgálat folyt vagy betegek jöttek vissza kontroll vizsgálatra, kapocsszedésre.

Ezen kívül volt lehetőség azért a kikapcsolódásra is!

Kedvenc csapatom a városba látogatott, ahol a Buffalo Bills csapata ellen volt lehetőségem megnézni őket: ez egy régi álmom beteljesülése volt! :) A meccs előtt egy amerikai orvostanhallgató barátom elhívott az úgynevezett ,,tailgating” eseményre: közösen sütöttünk, grilleztünk, beszélgettünk 1500 másik szurkolóval együtt a parkolóban, hatalmas élmény volt! :)

A csukott szemű én és Mike

Tailgating
 
Ezen kívül jártam egy helyi vidámparkban is! Hatalmas élmény volt, mivel még sohasem ültem hullámvasúton!

A vidámpark óriáskereke

A végén pedig sajnos búcsúznunk kellett az általunk megismert helyi magyaroktól, valamint a 3 hónap alatt megismert barátainktól is. Még egyszer nagyon köszönünk mindent, felejthetetlen élmény volt ez az utóbbi három hónap, reméljük minél többen jelentkeztek, és ti is megtapasztalhatjátok ezt a páratlan 3 hónapot! :)

Közös vacsora

Viszlát Buffalo!

2015.10.19
Schlőgl Simon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése