2015. november 20., péntek

Last month in the summer



Utolsó hónapomat Buffaloban a neurológián töltöttem. Ez két hét általános neurológiából és két hét neuroradiológiából állt.
Az általános neurológián csak fekvőbetegeket láttunk, s éppen ettől lett a gyakorlat nagyon hasznos, hiszen egy beteget sokáig lehetett követni. Délelőttönként mindenki felkészült az általa követett beteg történetéből, ill. a fejleményekből, s délután a viziten mindezt referálni kellett. Nagyon hosszú vizitek voltak, de rendkívül alapos és figyelmes volt az összes doktor. Úgy gondolom, hogy nekünk is ezt a szemléletet akarták átadni. Mindemellett előadásokon is részt vettünk. Itt az előadásnak kicsit más jellege van, mint otthon. Sokkal interaktívabb és esetbemutatáson keresztül tanítanak meg egy-egy témát. További pozitív élmény volt, hogy végzős amerikai hallgatókkal kerültem egy csoportba, akik segítettek abban, hogy gördülékenyen menjenek a feladatok számomra is, főleg az első pár napban.
A neuroradiológián épp ellenkezőleg, csak járóbeteg-ellátás zajlott, bizonyos napokon pedig csak MRI-ket és CT-ket olvastunk. Nagyon családias és sokat lehet fejlődni mind neuro- mind radiológia oldalon, mind pedig a betegekkel való kommunikáció és a neurológiai fizikális vizsgálat terén.
Ami a szabadidőt illeti, az utolsó hétvégék egyikén Torontoba is eljutottunk, amit mindenképp érdemes megnézni, ha az ember Buffalo környékén van.


Az utolsó hónapban számomra a legfőbb szerepet a szabadidőben a barátok kapták. Megvendégeltük őket például egy magyar vacsorára, ami még jobban összehozta a társaságot. 


Sok jó barátom lett még ilyen rövid idő alatt is (3 hónap soknak tűnik, de nagyon hamar elmegy) és ez a tény nehézzé tette a búcsút Buffalotól, mindamellett, hogy már nagyon vágytam haza.
Úgy gondolom, hogy ez a program nemcsak a látókörünket szélesíti, hanem óriási gyakorlás a hatodév után jövő időkre.


2015. 10. 20.

Forgó Bianka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése