2015. március 2., hétfő

Let it snow...

Miután már két hete a „szuper kényelmes” kanapén aludtunk, mivel az ágyi poloskák átvették az uralmat a szobánk felett végre eljött a megváltó Exterminator, hogy megszabadítson minket a nem kívánatos lakótársainktól. Aznap este az Elmwood-on ünnepeltünk egy mexikói étteremben, burrito es mojito koktél mellett. Azóta nem hallottunk a bogarak felől.
Az endokrinológiától könnyes búcsút vettünk Anitával és elkezdtük a gyerek neurológia gyakorlatot a Children's Hospitalban. A neurológiának nincsen külön osztálya, az orvosok egy teamben dolgoznak. Reggel először mindenki megnézi a saját betegeit, utána a referáláson átbeszélik a betegeket az attending-gel, és végül a grand round-on az egész team végigjárja a kórházat. A második nap már kaptunk saját betegeket, akiket végig követhettünk, és akikből referálnunk kellett az attending-nek. A fellow-k minden délután találtak időt arra, hogy leüljenek velünk es átbeszéljünk egy-egy fontosabb témát a gyerek neurológiából. A hét második felében reggelenként előadások voltak, amik nagyon gyakorlatiasak és jól érthetőek voltak. Mindenkinek csak ajánlani tudom a gyakorlatot!
Nem mintha eddig unatkoztunk volna, de január vége óta kezdjük elfelejteni milyen is az. :-) Január utolsó hétvégéjén elutaztunk New York-ba. A hideg idő ellenére bejártuk az összes híres látnivalót, hajókáztunk a Hudson folyón, láttuk a naplementében a Statue of Liberty-t és a Rockefeller Center tetejéről az esti fényekben úszó várost. Visszafele nagyon nagy szerencsénk volt, mivel New Yorkba aznap érkezett egy nagy hóvihar, úgyhogy a gépek 90%-at törölték, viszont mi visszaértünk Buffalo-ba 5-6 óra késéssel.



A következő hétvégén Washingtonban couchsurfingeltünk. A srác, akinél laktunk nagyon kedves volt, kijött elénk a metróhoz, viszont hatan aludtunk a 4 négyzetméteres szobájában, mert vendége volt a hétvégén, nekünk négyünknek jutott két felfújható gumimatrac. A hétvége alatt újra felelevenítettük, hogy milyen, ha a hőmérséklet fagypont felett van, a végén haza sem akartunk menni Buffalo-ba. Integettünk Obamának a Fehér Házba, láttuk az összes kedvenc elnökük emlékművét, köztük természetesen Lincoln óriási szobrával, és voltunk a Natural History múzeumban. Az én személyes kedvencem az Air and Space Museum volt. Természetesen Washingtonból sem ment simán a hazaút, mivel Bostonon keresztül repültünk, ahol azon a hétvégén volt mindenidők legnagyobb hóvihara… :), de némi késéssel mégiscsak hazaértünk a jó öreg fél méteres hóval fedett -20 fokos Buffalonkba.
 


2015. 02. 24.
Móczár Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése