2019. szeptember 8., vasárnap

Augusztus Bufflaóban, gyermekneurológia gyakorlat


Az augusztusi hónapot a John R. Oishei Children's Hospitalban tölthettem, ahol a gyermekneurológia csapattal dolgoztam együtt. A napjaink az általános neurológián töltöttekhez képest kevésbé voltak feszítettek, általában reggel 8-tól délután 4-ig tartott a munka. Délelőtt a csapattal a bentfekvő betegeinket néztük meg, délután pedig a konzultációkkal, valamint a sürgősségire, és a járóbeteg ("expressz") neurológiai klinikára érkező gyerekekkel voltunk elfoglalva. Egyik nap még az egyik doktornő neurofibromatózis rendeléséhez is csatlakoztunk, amit különösen élveztem. Szenior rezidensünk pedig azokon a napokon, amikor kevesebb betegünk volt a megszokottnál, különböző fiktív esetek közös megoldásával tanítgatott minket. Nagyon sokat tanultam tőle például az epilepsziás rohamok kezeléséről. 
A gyakorlat mellett ebben a hónapban is számtalan lehetőségünk nyílt megismerni a környéket. 
Éva néni egyik szombaton elvitt minket a Fort Niagarához. Az erőd már több, mint háromszáz éve játszik fontos szerepet az ország történelmében. A helyről gyönyörű kilátás nyílik az Ontario tóra, tiszta időben még Torontót is látni a tópartról. A közeli parkban elfogyasztott szendvicsek után Éva néni megmutatta nekünk az egyik helyi templomot, amely kívülről a fél földgömbön álló Szűz Máriát ábrázolja. 



Következő héten egy baseball-meccsre látogathattunk el; a helyi, buffaloi csapat játszott Syracuse ellen. A játékot a második sorból volt szerencsénk végignézni a kihagyhatatlan hot-dog elfogyasztása mellett. Sajnos nem a Buffalo Bisons nyerte a meccset, de az estét így is hatalmas tűzijáték zárta. 




Augusztus első hétvégéjén Dr. F. P-hez látogattunk el Torontóba. Péter bácsi különleges, műkincsekkel teli háza és izgalmas történetei azonnal elvarázsoltak minket, arról nem is beszélve, hogy János bácsival minden este igazi magyar vacsorával vártak minket. A két nap során bejártuk Torontót: felmentünk a CN Towerbe, sétálgattunk a Distillary Districtben, ellátogattunk a Graffity Alley-be, és még számtalan más helyre is. 
Utolsó buffaloi hónapomat is nagy izgalommal várom, mely szülészettel és nőgyógyászattal fog telni. 



Zakariás Sára 
2019. augusztus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése