2018. május 15., kedd

Repül az idő


A második hónap egy szempillantás alatt eltelt – ahogy azt már mások is megírták a blogon! Április legelején egy hétvégére meglátogattuk Péter bácsit Torontóban. Az első nap Jucussal ketten bolyongtunk a városban, ami egy felejthetetlen élmény volt. Nem is annyira a város szépsége, inkább a jó társaság, és az egész napos nevetés miatt. Második nap felmentünk a CN Tower kilátójába, elmentünk az Aquariumba, és Vivivel egy hajóúton is részt vettünk.
A Niagara vízesést sajnos még továbbra sem tudtuk meglátogatni, mert Buffalóban még mindig tombolt a tél. Az otthoniak már napozós fényképeket küldözgettek, itt pedig továbbra is sokat havazott, és hideg volt.





A következő utunk Philadelphiába és Washingtonba vezetett, ahova busszal mentünk. Az út nem volt túl kellemes, hiszen 8-12 órát buszozni elég kényelmetlen, de szerencsére a két város szépsége kárpótolt minket. Philadelphiában az első látványosság, amit megnéztünk, a Rocky szobor volt. Ahogy odaértünk, Vivi csodálkozva mutogatott a szobor felé, hogy ott van Sylvester Stallone. Mondtam is neki, hogy biztos nem ő az, hanem a hasonmása, hiszen miért is állna ott, és fotózkodna a turistákkal az igazi Sylvester Stallone... Ahogy közelebb értünk, kiderült, hogy tényleg ő volt az, gyorsan készítettem is róla egy lesifotót!!!!





Ezzel máris szuperül indult a napunk. Philadelphiában ellátogattunk még a Mütter Múzeumba, sétálgattunk a városban, Jucussal nem maradt el a szokásos közös szusizásunk sem, végül megnéztük a Liberty Bellt is.

Másnap reggel indultunk tovább Washingtonba. Miután lepakoltunk a szálláson, Jucus, Andris és én elmentünk szétnézni a National Mall-on. Itt van az összes múzeum, a Capitolium, a Washington Monument, a Lincoln és a Jefferson Memorial és még rengeteg más emlékmű. Fotózkodtunk a Capitoliumnál, bementünk a Kongresszusi Könyvtárba. Az egész hétvége szuperül telt, voltunk sok múzeumban, az állatkertben, és egy free tour-on is részt vettünk. Arról nem is beszélve, hogy milyen jól esett az ottani tavaszias idő a buffalóihoz képest.



Április utolsó hétvégéjén végre-valahára elmentünk a Niagarához! Nagyon tetszett, főleg, hogy kipróbáltuk a Maid of the Mist-et: a hajót, ami egészen közel visz a vízeséshez.



Ami a gyakorlatot illeti: a második négy hetet még mindig a Roswellben, de már a Thoracic/Melanoma/Sarcoma klinikán töltöttem. Továbbra is mindenki nagyon kedves és profi. Itt nagyobb a változatosság, hiszen nem minden nap ugyanaz a rendelés van. Nagyon fog hiányozni a Roswell, és az ott dolgozó emberek, ebben biztos vagyok.


2018. május 5.

Rózsa Petra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése