2017. január 12., csütörtök

Tél. Tél... Tél!

Amikor megkaptam a végső Buffalo-i turnusbeosztást, az első dolgaim között szerepelt, hogy elmondjam egy régi kollégista társamnak, Edének, hogy én is télen jövök, úgy ahogy ő 4 évvel ezelőtt volt. Ede hatalmasat nevetett és annyit mondott, „Nem baj Zsófi! Jó lesz.” Ekkor egy kicsit elkezdtem aggódni, pedig addig azt gondoltam, hogy végre láthatok rendes telet és nagy havat!

A papírmunkát már jó előre elkezdtem intézni, mert közvetlenül Buffalo előtt még Erasmuson voltam. A vártnál sokkal könnyebben ment minden, a vízumom már szeptember végén a decemberi indulást várta.

Idefelé 5 napot New Yorkban töltöttem, amit mindenkinek ajánlok! Az a legegyszerűbb és legnyugodtabb is egyben, ha idefelé és hazafelé is úgy veszitek a repülőjegyet, hogy pár napot töltötök abban a városban, ahol így is, úgy is át kell szállni. Hazafelé három napot Washingtonban fogok tölteni.

Az érkezésemkor Eperke és Laci már itt voltak, Judit később csatlakozott. Első napunkat (turnus kezdés előtti hét csütörtök) Éva néninél és az egyetemen töltöttük. Biztosítás, regisztráció, kitűző készítés, egészségügyi vizsgálatok... Nagyon nagy szerencsénk volt az előző turnussal, mivel volt autójuk, és a második buffaloi napunkon elvittek minket bevásárolni. A lakást feltöltöttünk nyersanyaggal, amiről azt hittük, ki fog tartani egy egész hónapig.



Sajnos karácsonyra kifogyott a raktár, ezért duplán örültünk amikor a S. és a V. család is áthívott minket karácsonyozni. Nagyon kedves volt Tőlük a meghívás, emlékekben gazdag estét töltöttünk velük. S. családtól pedig névre szóló ajándékot is kaptunk, ami hihetetlenül figyelmes volt. Karácsony után pedig meglátogatott minket Judit barátja, akivel újra el tudtunk menni feltölteni a készleteket.



Mindenképpen érdemes barátkozni olyan buffaloi magyarokkal, akiknek van autója, mert a lakáshoz közeli boltok jóval drágábbak mint a kintebb lévő óriás üzletek, a választékról nem is beszélve. Autóval rendelkező buffaloi magyar ismerőseink száma már három! A fuvarozásért cserébe főtt étel jár és társaság. A fiúk nagyon jó vacsoravendégeknek és Activity társaságnak bizonyultak! A fuvarozások aránytalanul oszlanak el, mivel Ádám és Adorján az ünnepekre hazautaztak. Így Nándi tesz eleget az ünnepek alatti igényeinknek, már kétszer is elvitt minket moziba. Köszönjük! Adorján a második hétvégénken a Niagarát mutatta meg nekünk. Ádámot pedig már nagyon várjuk vissza. Amikor először találkoztunk, azt mondta ha bármi kell, például villanykörte az állólámpába, csak szóljunk. Jót nevettünk. De most tényleg szükségünk van villanykörtére az állólámpába, és a közeli Walgreensben ilyen típusú sajnos sincs.

Az ünnepek közelsége nem csak a magyar barátaink hiányában érződik, hanem a kórházi elfoglaltságunkban is. Epivel hasi sebészetet csináltunk, és az elmúlt egy hétben az esetek száma a harmadára csökkent, a legtöbb orvos egy napos helyen pihente az év fáradalmait.

Egy héten négy napot töltünk a műtőben és egyet az ambulancián. A legnagyobb meglepetést nekem az ambulancia okozta. Hihetetlen minőségű ellátást kapnak a betegek minden egyes kórházi látogatásuk során. Az ambulancián legalább 3 egészségügyi dolgozó foglalkozik velük, a betegek felvilágosítása és az orvosi kommunikáció kétségkívül példaértékű.

Egyenlőre még nem fejeződött be a sebészet gyakorlatom, ezért a gyakorlatról és kórházról a következő bejegyzésben írok részletesebben!

Ui.: Egyenlőre még elkerült minket a méteres hó, de én már nagyon várom!

Drobni Zsófia
2017. január 12.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése