2014. május 26., hétfő

Rövid helyzetjelentés a második hónapból...

Én az Roswell Park Cancer Institute urológiai osztályán folytattam a gyakorlatomat, Dr. S. csapatában. Petivel együtt csináltuk ezt a gyakorlatot és nagyon jól telt. 

 
















Ez a rotáció csakúgy 4 hét volt mint az összes többi. A csapatban rajtunk kívül még 2 fellow volt, Tareq Szaud-Arabiából és Dmitry Oroszországból. Nagyon jó hangulatú gyakorlat volt, és olyan műtéteket láttunk, amit otthon még évekig biztos nem fogunk. Da Vinci nevű robottal végezték a  műtétek egy részét, amiket mi 3D-ben követtünk a TV képernyő előtt. Oktatási szempontból nagyon jó volt 3D-ben követni az eseményeket, HD minőségben nézhettük, és az anatómiai képleteket nagyon jól lehetett látni. A napok általában reggel 7:30-kor kezdődtek, néhány alkalommal kezdtünk korábban. A gyakorlat mellett lehetőségünk volt gyakorolnunk egy szimulátoron a ‘robotic assisted surgery’-t, amit mindenkinek ajánlok, nagyon érdekes volt. Egyébként a robottal végzett műtétek mellett volt lehetőségünk asszisztálni nyílt műtéteknél, illetve mi végeztük a hasfal zárását minden műtét után. 



   
Emellett voltunk kirándulni Philadelphia-ban, nagyon jó kis hely, mindenkinek ajánlom, ha tud látogasson el oda. Illetve kirándultunk egyet Niagara Falls-on, a határig kocsival mentünk, ott leparkoltunk és gyalog mentünk át a város kanadai részére, onnan gyönyörű a kilátás a vízesésre.

2014. 05. 25.

Forgó Gábor






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése