2015. január 18., vasárnap

S végül a harmadik hónapról…



…próbálok írni Nektek, kicsit (nagyon) megkésve, szigorlatra készülvén, teljesen visszarázódva a pécsi kerékvágásba. Most, hogy teljesen elmúlt a három hónap utáni hazaérés derealizációs furcsa kábultsága – messzebbre is sodródtam, mint gondoltam volna.
Szürreálisnak tűnik, hogy pár hete még az utolsó gyakorlatot töltöttem Buffaloban: bár a nagy havazásnak köszönhetően körülbelül az egy hónap felét tudtam teljesíteni. A Roswell Parkban a nőgyógyászati onkológiai műtéteken vehettem részt minden nap – talán egy alkalom volt, amikor az onkológiai ambuláns rendelések szisztematikájának megfelelő nőgyógyászati klinikán voltam. Bár – valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva - kerülöm és szorongok a sebészettől, érdekes volt végignézni a műtéteket, amik nagy többséggel a jövő technológiájának tartott DaVinci robotsebészeti eszközzel lettek kivitelezve. A napok változatos menetrenddel működtek: volt, amikor 6-kor kellett kikászálódnom az ágyból, hogy 7-re beérjek, de olyan is előfordult, hogy a fél 11-kor kezdődő egy órás biopsziavétel volt az egyedüli napi program. Lehetőség van ezen kívül az aneszteziológiai csapathoz is bekapcsolódni egy-egy napra, akik segítségével a manuális készséget és gyakorlást igénylő dolgokat tudod próbálgatni (vérvétel, kanülbekötés, intubálás…)
Szabadidőt tekintve a két héten át tartó szinte folyamatos ajándékkeresgélésen kívül igazából sok mindenre nem nagyon jutott idő. Kivette ebből nagy részét az ominózus havazás-megfagyás is, amiről Bánk kolléga úr nyilatkozott is a Magyar Televízióban. Nem tudok ellenállni a kísértésnek, szóval, ha klisé, ha nem, mutatok egy fényképet egy csütörtök kora esti hóállapotról, amit még az éjszaka nagy részében nem-látok-ki-az-ablakon típusú havazás követett:


Egy programot még beajánlanék, így búcsúzóul: ha van Benned annyi egészséges infantilizmus, hogy élvezd az állatkerteket, mindenképp nézz el a Buffalo Zoo-ba! Amikor mi voltunk, még felújítás alatt állt, de egyszer így is érdemes volt megnézni. A lakástól kb. 45 perc sétányira van a Main Street felé a parknál, visszafelé meg kis kitérővel be lehet ugrani az Anchor Bárba (ahol pedig a nyilvánvaló csirkeszárnyon kívül a baconos hamburger is kötelező!) ;-)

2015. 01. 12.
Tényi Dalma


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése