2014. december 12., péntek

Last rotation in Buffalo...



Hát, igen. Lassan vége. Már egy hét sincs hátra, és repülök haza, ami megnyugtat és feszültséget is okoz egyben. De amiről írni akarok nektek, az egy rövid összefoglalója az elmúlt, cseppet sem eseménytelen hónapomnak.
Kezdjük ott, hogy jártam Bostonban, amit mindenkinek nagyon tudok ajánlani. 3-4 napot érdemes rászánni, hogy a felszínnél többre is legyen ideje az embernek. Az indulás kalandos volt, mert az éppen Buffalo-t ellepő snowstorm miatt kétszer is törölték a járatomat, de végül minden megoldódott és a visszautamat is át tudtam rakatni egy nappal későbbre. Természetesen Bostonban sem tudtam ellenállni egy klasszikus zenei koncertnek, így egy tíz dolláros rush-hour jeggyel elmentem a Jordan Hall-ba a Buffalo Philharmonic Orchestra Sibelius-koncertjére, ami örök élmény marad nem csak azért, mert Sibelius zseniális, hanem mert a Jordan Hall varázslatos enteriőrrel dicsekedhet. Hétvégén van nyílt piac a piactéren (micsoda meglepetés), ahol kipróbáltam, milyen frissen fogott nyers osztrigát és kagylót kiszürcsölni a héjából, papírtálcán, igazi streetfood jelleggel. Múzeumok tekintetében a Isabella Stewart Gardner, az MFA, illetve az ICA fért bele az időmbe, az első kettőt ne hagyjátok ki! A massachussets-i szabadkőműves nagypáholy Bostonban található, és minden fél órában ingyen körbevezetést tartanak az épületben. Én még sosem jártam ilyen helyen korábban, úgyhogy nagyon érdekes volt.
A gyakorlat. A medical oncology teljesítése közben bekérezkedtem Dr. L. neuroophtalmologiai , illetve Dr. Sz. Alzheimer-rendelésére, ami nagyon jó volt arra, hogy még több orvos hétköznapi munkájába belelássak. A medical oncón szinte minden nap más orvossal dolgozik az ember, így minden nap újra fel kell mérni a terepet, hogy ki mit vár el, mit lehet és mit nem. Ez fárasztó egy idő után, viszont így sok orvos kommunikációját lehet megfigyelni. Néhány napja kimentem a DENT Towerbe Dr. M. Lászlóhoz, hogy egy napot az ő fejfájás és neuroonkológiai rendelésén töltsek, így belelátva a privát ellátásba is. Érdemes minden ilyen és ehhez hasonló lehetőséget kihasználni, sokat ismerkedni és bekéretőzni: mindenki nagyon kedves és segítőkész.
A hálaadást követő hétvégét Cleveland-ben töltöttük, ahol az éves magyar találkozón (Magyar Kongresszus) vettünk részt. Itt megismerkedtünk más képzéseken részt vevő magyarországi magyarokkal, illetve sokadik generációs amerikai magyarokkal is. Jó kis társaság gyűlt össze, és remekül éreztük magunkat. A Crop bisztrót pedig halkan ajánlom a gasztro-világ függőinek. :)
A clevelandi hétvégéről visszatérve rendszeresen találkoztunk újdonsült magyar barátainkkal, ráadásul P. Nándi is visszatért Buffaloba egy kis karácsonyi bevásárlásra :P, úgyhogy egyik este összehoztunk egy kisebb házibulit néhány kvázi-random amerikai orvostanhallgatóval, aminek többek között az alábbi, a házunk tetején készített napfelkeltés kép lett az eredménye. Na persze nem az ébresztőre keltünk fél nyolckor...
Ma az Anchor Bar-ba készülünk búcsúvacsorára, ugyanis Kati és Dalma mennek el a hétvégén, az újak pedig tegnap jöttek meg. Jó móka lesz!

2014. 12. 11.

Fenyves Bánk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése