2014. szeptember 29., hétfő

Utolsó hónapom Buffaloban...



Sziasztok,

A harmadik hónapot szintén a Roswell klinikán, a nőgyógyászati osztályon töltöttem. Hasonló volt a rendszer, mint a többi osztályon - a  diákok reggelente választhatnak, hogy klinikán töltik a napot vagy a műtőben. A klinika az utolsó beteg  vizsgálatig  tart, ez az általános tapasztalat alapján kb. délután 4-5 óra, a műtétes nap pedig értelemszerűen az aznapi utolsó műtét befejeztéig, ami nagyon változó időpontokat jelent.

Nőgyógyászati betegvizsgálatból sokat lehet látni és több különleges esettel is  találkoztam a gyakorlat során.
Három hete érkezett az osztályra egy magyar orvos, aki nagyon kedves, bátran lehet tőle kérdezni. Férjével együtt meghívtak mind a négyünket vacsorázni, amikor meséltek arról hogyan miként jutottak ki Amerikába dolgozni.

Csütörtökönként reggel az amerikai diákokkal együtt hallgattunk előadásokat. Az előadások reggel 8-kor kezdődnek a BGH neurológiai osztályán, sebészetre illetve neurológiára lehet beülni.

Annával kirándultunk utolsó héten, megnéztük Washingtont Philadelphia-t és Bostont. Sikerült mindenhol ismerősnél laknunk, ami abból a szempontból is szuper volt, hogy helyi idegen vezetést kaptunk :)
Igyekeztünk úgy szervezni, hogy éjszaka utazzunk, és reggelre érjünk oda a következő helyszínre. Philadelphiára egy napunk jutott, így ott a belvárosi látványosságokra meg a helyi specialitásra, a cheesesteak-re szorítkoztunk. Ha szeretnétek megnézni Washingtont és Bostont és tehetitek, szerintem három napot töltsetek a városokban.

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem néhány linket, ami számotokra is hasznos lehet:

kórház:
www.uptodate.com

www.medscape.com



utazás:

www.greyhound.com

www.megabus.com

www.google.com/flights/

www.airbnb.com

www.couchsurfing.org

www.tripadvisor.com

m.harvard.edu/info/

www.newyorkpass.com


vásárlás:

www.fashionoutletsniagara.com

www.waldengalleria.com

www.topsmarkets.com/StoreLocator/

www.walgreens.com/locator/



kikapcsolódás:

http://www.regmovies.com/Theatres/

http://www.jimssteakout.com

http://bmbflo.com

http://www.duffswings.com

http://buffalobrewerydistrict.com/pearl/node/29


Amerikában most minden a halloween-i készülődésről szól, igyekeztünk mi is ráhangolódni a közelgő ünnepre- kipróbáltuk a pumpkin spice kávét, muffint, fagyit, levest és sört. Az ízvilág sikere lányoknál garantált, de a fiúk is próbálkozzanak bátran :D

Végig nagyon jól éreztem magam Buffaloban a kint töltött három hónap során, szuper közösséggé verődtünk össze a nyáron, örülök, hogy részese lehettem :)

2014. 09. 26.

Csécs Ibolya





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése