2018. február 22., csütörtök

Sarcoma/Melanoma/Thoracic osztályok, és egy kis Torontó

A második hónapomat Buffaloban a belgyógyászat gyakorlat keretein belül a Sarcoma/Melanoma/Thoracic osztályokon töltöttem. A gyakorlat sokkal jobban alakult, mint amire számítottam. Nagyon barátságos volt a környezet, remek orvosokkal dolgozhattam együtt és nagyon sok új dolgot tanulhattam. A gyakorlat nagyon jól prezentálta, hogy a kezelési lehetőségek mennyivel tágabb palettájával találkozhatunk az Egyesült Államokban. Minden nap tumoros betegséggel küzdő emberekkel találkoztam és le voltam nyűgözve, hogy mennyi opció állt rendelkezésükre a betegségük mindegyik fázisában. Lehetőségem volt menni a képzésben résztvevő orvosok oktatásaira. Felajánlották, hogy előadásokat hallgassak egy- egy témáról, illetve többször jártam a kísérleti fázisban lévő gyógyszerekről szóló megbeszélésen is. Nagyon örülök annak, hogy volt esélyem betekintést nyerni ezeknek a klinikai kísérleteknek a folyamatába. Talán ez az, ami eddig a legértékesebb tudást adta számomra, hiszen az eddigiekben nem igazán volt lehetőségem ilyennel találkozni.

Szintén egyedi élményt nyújtott, hogy Dr. M. L. jóvoltából az egyik napon elmehettünk az általa tartott orvosi cannabis rendelésre. Nagyon érdekes volt tanulni erről, hiszen a jövőben elterjedt kezelési mód lehet az orvosi marihuána alkalmazása, azonban mindeddig még csak, mint egy sztereotípiákkal teli lehetőségről hallottam erről a témáról.

Ami a szabadidőnket illeti ebben a hónapban nem volt esélyünk annyit utazni, viszont ehelyett Buffaloban szerveztük egy-két programot.
Sor került arra, hogy találkozzunk a HMAA amerikai szervezőivel. M. L. és Kati meghívtak minket magukhoz egy kis ismerkedésre. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. Nagyon kedves és támogató volt mindenki. Jót beszélgettünk, tanácsokat kaptunk az itteni élettel és a gyakorlatokkal kapcsolatban és megkóstoltuk az igazi buffaloi csirkeszárnyat is.
Egy másik hétvégén Stephanie-val ketten nekivágtunk Torontonak. Sajnos az idővel nem volt túl nagy szerencsénk, így amikor az előre megvett jegyeinkkel felmentünk a CN Tower tetejére a teljes fehérségen kívül mást nem láttunk, de értékeltük, hogy legalább tömeg nincsen. J
Két napot töltöttünk Torontoban. Ezalatt szétnéztünk a Distillery District-ben, jártunk a Casa Lománál, a Royal Ontario Museum-ban, illetve a CN Towernél.
Miután az első hónapban berendezkedtünk és megszoktuk az új környezetet, a második hónap sokkal felszabadultabban telt. Nagyon jól érzem magam a lányokkal, sok mindent láttunk és sok mindent tanultunk. Biztos, hogy hamar el fog menni az utolsó hónap is, de kétség sem fér ahhoz, hogy jól szórakozunk majd azalatt is.  





2018. február 15.

Mákos Orsolya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése